Contact

SportDrenthe is al meer dan 40 jaar de provinciale kennis-, advies- en ondersteuningsorganisatie op het gebied van sport en bewegen en is daarmee de belangrijkste schakel in de provinciale sportinfrastructuur. Als provinciale sportserviceorganisatie voeren wij naast noodzakelijke en reguliere steunfunctietaken ook speciale projecten op het gebied van sport en bewegen uit. Dit veelal in opdracht van en in nauwe samenwerking met de provincie Drenthe, gemeenten en steeds meer met zowel regionale, landelijke als Europese partners. De activiteiten hebben over het algemeen een sterk vernieuwend karakter.

SportDrenthe onderhoudt als zelfstandige stichting een professionele relatie met alle stakeholders. Naast een flexibele organisatie de bestaat uit deskundige adviseurs op hbo en/of universitair niveau beschikt SportDrenthe over een flexibele schil aan externe adviseurs. Wij werken daarbij nauw samen met de noordelijke opleidingsinstituten op het gebied van sport en bewegen. Door de inzet van onder meer stagiaires zijn wij in staat om talentvolle jongeren door te leiden naar de arbeidsmarkt. De Raad van Commissarissen van SportDrenthe bestaat uit mensen die midden in de Drentse samenleving staan en die hun sporen binnen de Drentse sportwereld ruimschoots hebben verdiend.

Met sport Drenthe nog beter maken...
... dat is onze missie! Allemaal meedoen is belangrijk voor een vitale samenleving. Sport is hierbij van essentieel belang, het heeft immers de kracht om burgers uit alle lagen van de bevolking letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden.

SportDrenthe wil de kracht van sport inzetten bij de thema's:

1. Participatie
2. Gezondheid
3. Leefbaarheid
4. Economie
5. De sportclub en haar vrijwillige inzet voor de samenleving
6. Het sporttechnisch kader
7. Presteren

Meer informatie (pdf) >>

Nieuws

JUBILEUMCONGRES JEUGDSPORT- CULTUURFONDS DRENTHE 15 NOVEMBER 2017 – TAMBOER HOOGEVEEN Lees meer

Speciale uitgave Beweegrichtlijnen 2017 Wat is nieuw. Wat zijn de feiten. Op 22 augustus 2017 heeft minister Schippers het advies voor de nieuwe… Lees meer

Activiteitenkalender

Kalenderoverzicht