Contact

Doelstellingen
Drenthe beweegt kent de volgende doelstellingen:

  1. 75% van de Drenten voldoet aan de bewegingsnorm
  2. 50% van de mensen met een handicap voldoet aan de beweegnorm
  3. 75% van de mensen buiten Drenthe associeert Drenthe met beleving en beweging

In 2017 dient er een significante verbetering zichtbaar zijn. Voor doelstelling 1 gaat het om een stijging van 8% sportparticipatie, voor doelstelling 2 om een stijging van 13% en voor doelstelling 3 om een stijging van 20% imago winst. 

Mijlpalen
Een aantal mijlpalen staan voor Drenthe beweegt centraal. Lees hier alles over de 7 mijlpalen en resultaten of bekijk hieronder de top 5 successen van Drenthe beweegt in 2014-2015:

1. Op Fietse
Op Fietse is een breed programma, waar elke gemeente en een aantal instellingen aan meedoen. Op Fietse gaat over gezondheid, veiligheid, over recreatie en toerisme, imago en innovatie. Onderdelen zijn o.a. Op Fietse naar school, Op Fietse naar werk, Festival Op Fietse en Elke dag Op Fietse. Drenthe beweegt heeft plm. € 500.000 gegenereerd voor dit programma.

2. Het Fitte Brein
Op 7 maart 2015 kwamen 1200 mensen samen in de Drenthehal te Beilen om te luisteren naar een lezingenreeks over gezondheid en de functie van het brein. De lezing werd vervolgd met lokale activiteiten.

3. JOGG-studententeams en promotieonderzoek
Vanaf september 2014 zijn er, door samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, studententeams actief in steeds meer gemeenten. Naast ondersteuning voor de JOGG regisseurs zorgen de studenten voor data voor het 4-jarig promotieonderzoek in het kader van JOGG. Het Verwey-Jonker instituut onderzoekt de ontwikkeling van POD Sport en BMC heeft met betrokkenheid van het Hippisch platform een onderzoek naar de economische impact van de hippische sector opgeleverd.

4. Integratie NK Paracycling in NK wielrennen te Emmen
Voor het eerst werden op dezelfde dag, op hetzelfde parcours, zowel het Nederlands Kampioenschap Aangepast Wielrennen-tijdrit als het reguliere kampioenschap wielrennen georganiseerd.

5. Combinatiefunctionaris- regeling eenmalig verlengd
Als uitvloeisel van eerdere afspraken ondersteunde de provincie Drenthe voor de laatste keer de gemeenten met cofinanciering voor de combinatiefunctieregeling. Alle Drentse gemeenten maken gebruik van deze regeling. De Hoogeveense sportfunctionaris Berna Nijboer werd uitgeroepen tot Buurtsportcoach van het jaar. 

Nieuws

Nieuwsberichten Onze nieuwsberichten kunt u vinden op onze vernieuwde website sportdrenthe.nl Lees meer

Energielening SportDrenthe loopt lekker Vaak is de financiering van duurzaamheidsinvesteringen een probleem voor sportverenigingen. Daarom heeft SportDrenthe… Lees meer

Activiteitenkalender

februari 2018
Kalenderoverzicht