Contact

Het loopplatform is een initiatief van verschillende runs in Drenthe. Enkele runs worden op vrijwillige basis georganiseerd, andere op commerciële basis. Tussen de runs is ook een mate van concurrentie en spelen er eigen belangen. De initiatiefnemers van het loopplatform hebben aangegeven graag een neutrale organisatie/persoon als regievoerder/coördinator toe te voegen aan het loopplatform. Gezien de betrokkenheid van SportDrenthe in de totstandkoming van dit platform is een verzoek ingediend om een voorstel in te dienen voor deze werkzaamheden.

Als eerste aanzet voor deze rol is door SportDrenthe een beoogde invulling van taken van het loopplatform beschreven.

Doelstelling(en)

 • Op 1 februari 2013 presenteert het platform zich door het houden van een persmoment waarbij de ambitie van het platform, de loopkalender en de website worden gepresenteerd.

 • Het loopplatform ontwikkelt in de eerste helft van 2013 een gemeenschappelijk bovenregionaal marketingplan met als doel hardlopers buiten Drenthe te activeren meer/vaker deel te nemen aan onze Drentse hardloopevenementen en geeft hier vervolgens uitvoering aan.

 • Het loopplatform ontwikkelt in 2013 een Drents Kampioenschap, die in 2014 wordt gepresenteerd.

 • Het loopplatform zoekt continu naar afstemming tussen loopevenementen en efficiëntiewinst in gezamenlijke organisatie waarmee een gezamenlijke uitstraling wordt nageleefd.

 • Het loopplatform zet in op de organisatie van een NK in 2016, de organisatie van een EK in 2020 en de organisatie van een WK in 2024.

 • Het loopplatform draagt bij aan de doelstelling vanuit Drenthe2028 gericht op het verhogen van sportparticipatie en profilering van Drenthe als beweeg- en beleef provincie in Noord-Nederland. Concreet betekent dit:
       - Drenthe wordt buiten de regio geassocieerd met de leukste loopsportevenementen en trekt 20%
         deelnemers van buiten de regio
       - 75% participatiegraad voor Drenten > kwaliteit > doorstroom

Nieuws

Nieuwsberichten Onze nieuwsberichten kunt u vinden op onze vernieuwde website sportdrenthe.nl Lees meer

Energielening SportDrenthe loopt lekker Vaak is de financiering van duurzaamheidsinvesteringen een probleem voor sportverenigingen. Daarom heeft SportDrenthe… Lees meer

Activiteitenkalender

april 2018
Kalenderoverzicht