Contact

Het E-team staat voor Expertteam. Dit team bestaat uit een aantal experts op het gebied van evenementen. De expertleden beantwoorden graag vragen die u heeft over de organisatie van uw evenement. Ze zijn te bereiken via het Kenniscentrum Events door een e-mail te sturen naar info@kenniscentrumevents.nl

Het E-team bestaat uit:

♦ Herman Strijbosch             ZZP’er HS sportmanagement

Herman is betrokken bij vele wielerevenementen in het Drentse en ook landelijk zowel als liefhebber als organisator vanuit zijn functie (lid sportcommissie)  bij de KNWU als vanuit het wielerplatform Drenthe 2028. Samen met Jos Vaessen heeft hij in 2009 de Vuelta in Drenthe georganiseerd. Herman heeft diverse opleiding gedaan in management en sport. Hij is adviseur van RTC Noord, District Noord KNWU, Gemeente Assen bouw wieleraccommodatie en voorzitter van het wielerplatform Drenthe en organisator van de Hondsrug Classic.

Kernwoorden: Korte lijnen, duidelijkheid, strakke regels, goed draaiboek en werkzaam draaiboek

Herman H Strijbosch.jpg

 

♦ Evert ten Napel                    Sportverslaggever en sportcommentator

De in 1944 geboren Evert ten Napel is sinds 1982 commentator bij NOS Studio Sport.

In de ruim 25 jaar Studio Sport heeft Evert vele unieke momenten van dichtbij meegemaakt. De eerste Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama bij Liverpool-Juventus, het WK in 1978 in Argentinië waar hij als radiocommentator bij aanwezig was, etc.Na de wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika is Evert het zogenaamd wat kalmer aan gaan doen. Maar we zien hem nog steeds en horen hem op de voor hem zo karakteristieke manier het Eredivisie voetbal voor de  radio verslaan.

Evert ten Napel staat bekend als de voetbalcommentator die de taal van het volk spreekt. Hij zegt wat hij denkt. Zelf noemt hij zich de “Volksjongen op de Gooische Matras” (speakers online, 2012).

Evert ten Napel.jpg

 

♦ Hans Jansen         Manager Communicatie & Externe Relaties NAM

Hans Jansen is maatschappelijk betrokken, ondernemend, nieuwsgierig en zeer bereid om kennis te delen. Hans was en is betrokken bij de totstandkoming van grote evenementen zoals:

  • coördinerende rol op landelijk nivo samen met Veilig Verkeer Nederland (gratis valhelmen voor eerste jaars schoolkinderen)
  • bestuurlijke rol bij de organisatie van ondermeer WK atletiek voor gehandicapte sporters en world tour rolstoel tennis
  • eindverantwoordelijk voor NAM evenementen bijv met Hare Majesteit, CEO’s van International Oil Companies (Shell, ExxonMobil etc)
  • eindverantwoordelijk bij de NAM voor alle sponsorcontracten (ondermeer Drents Museum, Oerol etc)

Hans neemt zelf graag deel aan grote loopevenementen zoals de marathon van New York, Barcelona en Rome.

Hans Jansen.jpg

 

♦ Yvonne Tamminga              Senior Adviseur Evenementenambitie Olympisch Plan 2028

Yvonne werkt sinds augustus 2009 voor Olympisch Vuur als adviseur evenementenambitie. Yvonne heeft de Modelaanpak Evenementen ontwikkeld. Zij is een expert als het gaat om het organiseren van topsportevenementen. Zij deed ervaring op als assistent toernooidirecteur tijdens het EK zwemmen, synchroonzwemmen en schoonspringen in 2008 en als plaatsvervangend toernooidirecteur tijdens het WK zwemmen voor gehandicapten in 2010.

Yvonne studeerde bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en ronde aansluitend de opleiding tot HBO docent af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tussen 2003 en 2009 werkte zij voor de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond in verschillende functies, onder andere als programmamanager talentontwikkeling en bondscoach junioren/jeugd.

Yvonne Tamminga.jpg

 

Hans Slender                       Docent/onderzoeker Instituut voor Sportstudies

Hans Slender is bedrijfskundige en werkzaam als docent/onderzoeker aan het Instituut voor Sportstudies (Hanzehogeschool Groningen). Hij coördineert en verricht daar onderzoek binnen de kenniswerkplaats ‘sportbeleid en -ondernemerschap’. Als lid van landelijk platform ‘Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP)’ is hij betrokken geweest bij economisch onderzoek rondom de Vuelta start in Drenthe en maatschappelijk onderzoek rondom het WK CP voetbal.

Hans Slender.jpg

 

♦ Hans de Lang                       Directeur/bestuurder SportDrenthe

Hans de Lang is sinds 1998 directeur/bestuurder van SportDrenthe.  Vanuit zijn functie bij SportDrenthe is hij al jarenlang betrokken bij het verhogen van de sportparticipatie in Drenthe. Evenementen vormen een belangrijk platform waar mensen bij elkaar komen om een sportieve  prestatie te leveren. Zelf is Hans ook een fanatieke sporter en neemt dan ook geregeld deel aan loop- en fietsevenementen.

Hans de Lang.jpg

 

♦ Dennis Schomaker (1976), geboren en getogen Drent & ruim 15 jaar ervaring

Vanuit het werk als sponsormanager bij Unive veel ervaring opgedaan m.b.t. (sport-)evenementen en entertainment met als doel de juiste merkbeleving te creëren en marketingdoelstellingen te realiseren.

Hoogtepunten hierbij waren o.a de samenwerking met SC Heerenveen, het FIFA WK <20 in 2005, Vuelta 2009 en de samenwerking met Marco Borsato naast talrijke andere grote en kleinere activiteiten.

In 2011 overgestapt naar de KNSB als manager Marketing, Sponsoring & Evenementen en bijgedragen aan de samenwerking met Thialf, de Coolste Baan (Olympisch Stadion 2014), Worldcup & EK Shorttrack in Dordrecht, het EK Inline in Almere, twee natuurijs-winters en nog vele andere activiteiten. Allemaal in samenwerking met verschillende rechterhouders in een periode met teruglopende inkomsten. Met minder middelen meer weten te bereiken en van niets iets maken, vooral door samen te werken: dat is de kunst! 

Dennis e-team

 

 

Nieuws

Nieuwsberichten Onze nieuwsberichten kunt u vinden op onze vernieuwde website sportdrenthe.nl Lees meer

Energielening SportDrenthe loopt lekker Vaak is de financiering van duurzaamheidsinvesteringen een probleem voor sportverenigingen. Daarom heeft SportDrenthe… Lees meer

Activiteitenkalender

april 2018
Kalenderoverzicht