Contact

Kinderen

In Drenthe worden activiteiten georganiseerd om kinderen meer te laten bewegen en gezond te laten eten. Dit gebeurt ook bij jou in de buurt, bijvoorbeeld met een spel over water drinken op school of een sportdag in de buurt. Er wordt nu onderzoek gedaan naar hoeveel kinderen eigenlijk bewegen en wat ze eten en drinken. Een aantal basisscholen in Drenthe doen mee aan het onderzoek. Misschien jouw school ook wel. Als je school meedoet aan dit onderzoek, krijg je hierover op school een brief. 

Wat moet je doen?
Zit je in groep 7 of groep 8? Dan vul je voor het onderzoek op school een vragenlijst in. Dit doe je tijdens de les als de studenten van de Hanzehogeschool op je school komen. De ouders van alle kinderen vullen ook een vragenlijst in, dat doen ze thuis. Daarnaast kan het zijn dat je op school gemeten en gewogen wordt door studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Dit gebeurt tijdens een gymles in je gymkleding. Sommige kinderen gaan een tijdje een armbandje te dragen. In dit armbandje zit een metertje, zodat we kunnen zien hoeveel kinderen bewegen. 

Geheim
Niemand – behalve de onderzoekers – krijgt jouw antwoorden te zien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je meester of juf, ouders of klasgenoten kunnen zien wat je hebt ingevuld. 

Waarom zou je meedoen?
Het onderzoek helpt om alle kinderen in Drenthe gezond te laten opgroeien. 

Meer informatie over het onderzoek vind je op de pagina’s: