Contact

Sportloket Revalidatie, Sport en Bewegen


Revalidatie, Sport en Bewegen
Het evidence-based programma Revalidatie, Sport en Bewegen richt zich op het structureel aanbieden van bewegen en sport aan revalidanten en/of patiënten tijdens en na het revalidatieproces en de behandeling in het revalidatiecentrum of ziekenhuis. In een vroeg stadium stimuleert het programma de revalidant om bewegen en sport blijvend onderdeel te laten zijn van het dagelijks leven. Het Sportloket vormt hierbij de verbindende schakel tussen de zorgsector en de sportwereld. Zo wordt een impuls gegeven aan een blijvende actieve leefstijl van de (ex)revalidant / patiënt.

Sport- en beweegadvies op maat
Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid, juist ook voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Na de revalidatiebehandeling is het niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend om voldoende te blijven bewegen of te gaan sporten. Bij het Sportloket op de afdeling revalidatie kan men op verwijzing van de revalidatiearts een sport- en beweegadvies op maat krijgen, voor na het revalidatieprogramma.

In een persoonlijk adviesgesprek met de sport- en beweegconsulent krijgt de betrokkene informatie over mogelijkheden om te bewegen en te sporten in de directe woonomgeving. Ook worden de mogelijkheden besproken om in het dagelijks leven een actieve leefstijl te realiseren. Dit advies op maat is gebaseerd op de lichamelijke mogelijkheden en houdt rekening met de beperkingen, sportvoorkeur en het aanbod bij de betrokkene in de buurt.

Na het adviesgesprek neemt de consulent van het Sportloket nog een aantal malen (telefonisch) contact op over de voortgang van uw actieve en sportieve leefstijl in de thuissituatie. De consulent begeleidt en ondersteunt de betrokkene daarbij.Sportloketten in Drenthe
Het Sportloket maakt deel uit van een landelijke keten van Sportloketten in revalidatiecentra en ziekenhuizen via het programma Revalidatie, Sport en Bewegen. In Drenthe onderhoudt het Sportloket nauwe contacten met SportDrenthe, de Stichting Sport en Beweeg en de buurtsportcoaches in de omliggende gemeenten. Drenthe heeft twee Sportloketten. In Hoogeveen en Emmen zijn in de betreffende ziekenhuizen Sportloketten gevestigd op de afdelingen revalidatie waar patiënten wekelijks terecht kunnen voor een sport- en beweegadvies op maat.
 

Nieuwsbrieven revalidatie, sport en bewegen

Bekijk ook eens Sporten als therapie en uitlaatklep

Racerunners voor revalidatieafdeling Scheperziekenhuis.

Contact
Voor vragen over het programma Revalidatie, Sport en Bewegen kunt u contact opnemen met SportDrenthe, Hans Leutscher, telefoonnummer 0528-233 775, e-mail hleutscher@sportdrenthe.nl.  

Nieuws

Nieuwsberichten Onze nieuwsberichten kunt u vinden op onze vernieuwde website sportdrenthe.nl Lees meer

Energielening SportDrenthe loopt lekker Vaak is de financiering van duurzaamheidsinvesteringen een probleem voor sportverenigingen. Daarom heeft SportDrenthe… Lees meer

Activiteitenkalender

april 2018
Kalenderoverzicht