Contact

Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte 

Drenthe Beweegt participeert nu een jaar in de Innovatiewerkplaats Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte (BIOR). De BIOR richt zich op optimale benutting van de openbare ruimte om een actieve leefstijl te stimuleren en daarbij ook de economische en sociale impact op de omgeving van deze ruimte. In de Innovatie Werkplaats (IWP) werken kennisinstellingen, zorg- en welzijnsinstellingen, overheden (gemeente, provincie) en woningcorporaties samen met diverse partners uit de sport, horeca en recreatie. 

Vanuit de IWP wordt in de stad Groningen vooral gekeken hoe de openbare ruimte binnenstedelijk benut kan worden. Drenthe wordt gebruikt als gebied waarin voornamelijk buitenstedelijk de openbare ruimte benut kan worden. Twee projecten (365 dagen fietsen in Drenthe, beleving MTB route Holtingerveld) hebben afgelopen jaar gedraaid binnen de IWP. Via bijgaande nieuwsbrief vanuit de IWP kunt u de stand van zaken vinden. Meer informatie vindt u ook op de website van Healthy Ageing.

Nieuws

Nieuwsberichten Onze nieuwsberichten kunt u vinden op onze vernieuwde website sportdrenthe.nl Lees meer

Energielening SportDrenthe loopt lekker Vaak is de financiering van duurzaamheidsinvesteringen een probleem voor sportverenigingen. Daarom heeft SportDrenthe… Lees meer

Activiteitenkalender

april 2018
Kalenderoverzicht